Categorieën
Uncategorized

Van Canada naar Argentinië. Op de fiets.

Hé!

Tof dat je de tijd hebt genomen om mijn website op te zoeken! Er staat alleen nog niet veel op. Om de website toch een beetje invulling te geven heb ik dit verhaaltje gemaakt. 15 Februari moet het allemaal gaan beginnen. Ik ga fietsen van Canada naar het zuidelijkste zuiden in Argentinië. Zie mijn briljante paint schets voor een impressie van de reis. Het idee om een wereldreis te maken speelt al veel langer in mijn hoofd, ik wist alleen nog niet wanneer en hoe. Ik vond mezelf nog te jong toen ik klaar was met de middelbare school, dus wilde ik het na mijn vervolgopleiding doen. De invulling van mijn wereldreis is de laatste 2/3 jaar ontstaan. Rotterdammer Henk van Dillen fietste in 2015 van Rotterdam naar Singapore. Ik heb die gozer gevolgd en ik vond zijn verhalen zó gaaf. Zoiets wilde ik ook gaan doen. De reden dat ik van Canada naar Argentinië wil fietsen heeft deels te maken met het feit dat ik een half jaartje Spaans heb geleerd. Niet dat ik bang ben voor een taalbarrière, maar het lijkt me gewoon mooi om met de mensen te kunnen communiceren. Dat Spaans is wel weer grotendeels weggezakt, maar dat pik ik zo weer op, denk ik.

Het idee van deze fietsreis zit dus al een paar jaar in mijn hoofd. Ik heb het al tegen veel mensen verteld, ook toen het alleen nog maar een idee of gedachte was. Gelukkig wordt die gedachte langzaam maar zeker omgezet tot iets dat daadwerkelijk gaat gebeuren. De vliegtickets zijn binnen, dus ik heb een datum (15 februari) om naar toe te werken. Ook niet onbelangrijk: de fiets! Die heb ik sinds een paar maanden tweedehands aangeschaft op marktplaats. Met een fiets en vliegtickets ben je er nog lang niet, maar de eerste stappen zijn gezet! Ik ben daarom, naast mijn werk, druk bezig met de voorbereiding van mijn fietsreis.

Ik heb zoveel positieve reacties ontvangen van iedereen dat ik van plan ben om tijdens mijn reis (en tijdens de voorbereiding) af en toe een verhaaltje op deze site te plaatsen. Om iedereen op de hoogte te houden van waar ik ben en wat ik doe. Dat zal het thuisfront ook wel waarderen.

– Jelle

Verwachte route

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *